Programma 2021

Om te beginnen wensen wij Koning Willem-Alexander op 27 april een fijne 54e verjaardag toe en hopen wij dat hij in goede gezondheid, samen met zijn gezin deze dag mag vieren. We hadden ons deze Koningsdag heel anders voorgesteld dan nu het geval zal zijn. In Rouveen hebben we een rijke geschiedenis als het gaat om het vieren van de verjaardag van ons staatshoofd. Hier zijn we als Rouveners trots op, maar in deze tijd zijn er belangrijkere zaken die het hoofd geboden moeten worden. De gezamenlijke activiteiten komen dit jaar dan ook volledig te vervallen.

In deze buitengewone tijd hebben wij als Oranjevereniging Rouveen nagedacht of, en zo ja, hoe we een gepaste viering kunnen organiseren. De behoefte aan verbinding en saamhorigheid kan in deze tijd groot zijn. Zoals u wellicht gehoord hebt zijn er landelijk activiteiten ontplooid en hebben wij besloten om de initiatieven van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen in grote lijnen te volgen. Uiteraard hopen wij dat u als Rouvener uw Oranjehart, net als andere jaren met ons wilt laten spreken en roepen we u dus op om massaal deel te nemen.

Maandag 26 april

21:00 uur

Koningsquiz

Dinsdag 27 april

6:11 uur

Zonsopgang, de nationale driekleur met oranje wimpel mag gehesen worden

9:30 uur

Online toespraak van de burgemeester. Meer informatie volgt op social media

14:00 uur

Beoordeling en prijsuitreiking versierde straten

20:00 uur

Uitzending Oranjeconcert  via ons YouTube-kanaal

21:00 uur

Uitzending oud beeldmateriaal van Koninginnedagen in Rouveen via ons YouTube-kanaal

Coronamaatregelen

Uiteraard is het van het grootste belang om, hoe lastig het ook zal zijn, ons aan de voorschriften te houden die op dit moment gelden. Dit betekent dus onder anderen 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren en zo min mogelijk bezoek ontvangen (maximaal drie bezoekers).

Onze samenleving is inmiddels al behoorlijk ontwricht door de coronacrisis. Wij hopen dat verder leed ons allen zo veel mogelijk bespaard blijft. Ook hopen wij dat volgend jaar de situatie weer zoals vanouds kan zijn: de gezelligste dag van het jaar, waar heel Rouveen haar steentje aan bij kan dragen en van kan genieten!