Koningsdag 2014 Rouveen wederom geslaagd!!

26 April Koningsdag Rouveen. Zoals elk jaar begonnen we om 9:00 uur met de aubade. Na een toespraak van voorzitter Gerwin klomp en Burgemeester Alssema, die ook aanwezig was samen met zijn vrouw en enkele wethouders, werd de vlag in top gehesen.
Daarna werd het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus gezongen onder begeleiding van muziekkorps Prinses Margriet.

Aansluitend aan de aubade was er de vrijmarkt. Naast verschillende jonge handelaren en kinderen die hun talenten lieten zien waren er de gebruikelijke springkussens. Ook was ‘Explore’ aanwezig om de oudere jeugd te vermaken met o.a. een vlot over de gracht. Jong en oud vermaakten zich hier prima.

Om 13:30 uur ging de traditionele autorodeo van start. 88 Deelnemers deden hun uiterste best om de ongeveer 3000 bezoekers te vermaken met hun strijd om collega coureurs uit te schakelen.

Uitslagen:
1e lichte klasse Jeanine Kanis
1e zware klasse Ilse Knoll
1e crazy race licht Arno Hekman
1e crazy race 1 zwaar Emiel Compagner
1e crazy race 2 zwaar Harm Huls

Daarnaast was er voor de kinderen volop vertier in de zandbak, luchtkussens en de draaimolen.
Nadat de rodeo was afgelopen vermaakten Dj Piet Piraat en Arjan Venemann met live muziek de mensen in de tent.

Om 19:30 uur verzorgde het Christelijk Mannenkoor Staphorst, onder leiding van Peter Bos, een druk bezocht Oranjeconcert in ‘de Levensbron’.

Ondertussen werd vanaf 21:00 uur in de feesttent de muziek verzorgd door Drive-in Banjo met de dj’s Douwe en Harry. Het was lekker druk en vooral heel gezellig. Wij kijken als Oranjevereniging Rouveen terug op een geslaagde dag en bedanken iedereen die dit weer mogelijk hebben gemaakt.

VRIJMARKT 2014 (2).JPG
RODEO ROUVEEN 2014 (2) klein.jpg